Ресторант "Трамонто"

Четвъртък, Март 28, 2013 - 18:30

От лявата страна е "логото" на ресторант Трамонто в Исперих, от дясно е логото на 5 звезден сватбен салон в Южна Африка.
Ето и официалната интернет страница на сватбения салон: http://www.tramonto-venue.co.za/specials.html
Ето и фейсбук страницата на исперихския Трамонто: https://www.facebook.com/tramonto.isperih?fref=ts
В задачата се пита ... кой от кого е копирал, да не казвам направо откраднал ?

Коментари

За съжаление превод точно на това стихотворение на български няма, не успях да го открия и на английски. Колкото до забележката на Петър, разбира се че не ставам и лягам с поезия на бенгали. Бил съм в този ресторант само веднъж и снощната ми авантюра бе изцяло основана на 1 фотос от фейсбук профила на ресторанта. По скоро се запитайте, колко от тези, които са редовни посетители са си направили труда разберат какво пише на стената или поне кой е автора. А за да бъде нещо ефектно, то трябва да предизвиква реакция - в случая единствената предизвикана реакция е недоумение.
Николай, ти да не би да си знаел за Рабиндранат Тагор преди темата.С гугъл всеки може.Според мен дизайнерите са го измислили по този начин по скоро да бъде ефектно на стената, отколкото някои да го чете и да си го превежда.
Много поучително, надявам се някой да преведе стихотворението. Иначе си прав за останалата част от коментара, благодаря ти. :)
Темата е интересна и заслужава внимание. Признавам, че до тази вечер мислех, че Tramonto вероятно е област/градче в Италия. Оказа се, че не е точно така. Tramonto наистина идва от италиански и в превод означава „Залез“, но връзката му с италианската култура е до тук. Всъщност името на ресторанта е взаимствано от заглавието на стихотворение на индийският поет Рабиндранат Тагор в неговият италиански превод. Самото стихотворение е изписано на една от стените на ресторанта, макар че едва ли някой е в състояние да разчете този неуместно избран ръкописен шрифт.
Е щом си съгласен с мен ,тогава какъв е проблема с името и логото на ресторанта??? Мисля,че има по-важни неща за обсъждане в тоя град като например - ДУПКИТЕ В ТОЯ ГРАД ,мръсотията по улиците и още и още ....... И номера е не само да се драска нещо, а да ни и чуват тия от които зависи нещо а самите ние да се научим да пазим това което е създадено преди нас за да има и след нас :)
Не е завист момчето, това си е истината, ако ти на истината казваш завист това си е твое мнение. Иначе си прав, не всеки може да направи нещо хубаво, най-добре е да се копира 1 към 1 от този, който го е направил и да кажеш, че си направил нещо хубаво.
Ей,за завистта почивен ден няма и сватбен салон се пише с "Т" и няма значение кой какво е копирал,важното че е направено нещо хубаво за този град .Всеки може да критикува и да търси кусури ,но не всеки може да направи нещо хубаво....